onsdag 10 augusti 2011

Jag är tillbaka!

Mer och mer känner jag att jag börjar få mitt ”tänk” tillbaka. Jag är mer beslutsam än jag har varit på väldig länge det känns som det gjorde när jag tränade förr! Helt fantastiskt. Jag hoppas att jag kan hålla detta tänk, denna känsla. J Och jag håller min diet. Det är så skönt!

Jag slapp ändå regnet igår. Jag gav mig iväg på min vanliga runda, på 6 km, och kände mig trött… Tänkte att det här kommer bli en tung runda, men det är ok. Efter typ 5 minuter släppte det, och jag kunde till och med ta i lite. Det kändes som om det gick fort, men när jag kom till mitt ”klockställe” så låg jag ändå på samma tid som sist. Det måste nästan ha berott på att jag tog det så lugnt i början. Men, tänkte jag, jag kanske kan ta in tiden i alla fall. Jag tog i mer än jag brukar, och det kändes så bra! Kände att mina muskler arbetade mer än vanligt, som om de blivit väckta ur sin dvala, och jag stegade på, beredd på regn. Jag hade allting med mig i joggingvagnen, regnponcho och paraply och skydd till Alexandra, men som sagt så regnade det inte just då. Jag gjorde en bra tid, men inte så bra som kroppen kändes. Jag är ändå nöjd. Tiden blev 1.05.58 och snittpulsen blev 151 och jag förbrukade 590 kcal. Det känns verkligen som om jag är tillbaka! Och det känns så skönt! Nu är jag verkligen på gång!

Det enda som kan ställa till lite problem inför min joggingstart nästa vecka är att jag har fått lite känningar kring höftkulan på höger sida, eftersom jag har gått på ett felaktigt sätt sedan min dotter föddes, och sen har jag vant mig vid det. Känner när jag går att hela högerbenet jobbar lite hårdare än vänster. Känner av höften även nu, dagen efter, så jag hoppas det kommer kännas ok att springa.

Träningen framöver kommer att vara som maratonschemat för 5 timmar, men jag kommer även att lägga in ett pass med stavgång när det passar, om jag orkar. J Hittade en sida på nätet som lär ut tekniken, så nu vill jag öva! Jag har lite för korta stavar tydligen, men man förlänger dem när man är lite mer tränad, så det kanske ändå är rätt… ;) Jag kommer vara noga med att lyssna på kroppen, och vid behov upprepa samma veckoschema istället för att jaga iväg.

Jag sov gott inatt. Var så trött igår kväll, och det var härligt att få gå och lägga sig. Och imorse var jag både trött och lite piggare än vanligt, samtidigt! :)

Vad det är underbart!

4 kommentarer:

 1. Hej. Jag hittade länken till din blogg på jogg.se's forum. Tänkte jag skulle stötta dig genom att följa din blogg så du inte ger upp. Själv har jag precis tagit upp löpningen efter en kortare paus på en sisådär 20 år ;-). DEn här gången är det tänkt att intresset ska bestå livet ut. Hittills har jag sprungit en månad som en snigel men jag klarar ändå av 5 km så jag är mer än nöjd. Det ska bli kul att följa din väg mot första delmålet. Lycka till, det kommer du klara galant!

  SvaraRadera
 2. Det blir spännande att se hur det går nästa vecka med löpningen... Lycka till! :-) /S (Jogg.se)

  SvaraRadera
 3. Hej Gisela J! Välkommen! Vad kul att du hittade min blogg! Har du nån egen blogg jag kan följa? Det vore kul att se även hur det går för dig! Och jag behöver all stöttnin jag kan få! Och jag har oxå tänkt att det här ska vara för resten av mitt liv.
  Tack så jättemycket! :)
  Och sen som sagt är det ju inte hastigheten som är avgörande! :)

  SvaraRadera
 4. Hej S! Tack för ditt stöd! :) Ja, det ska bli spännande och intressant. Jag tjuvstartade lite igår, som jag ska skriva om nu! :)
  Anna

  SvaraRadera