fredag 12 augusti 2011

Inte enligt planen...

Inför igår såg jag verkligen fram emot att gå min PW med stavar. Min man är ju hemma igen så Alexandra skulle vara hemma med honom. Mitt regnställ kom också, så nu var det full rull! :)

Tänkte lite på hur det skulle kännas på tisdag när jag ska börja springa, och dessutom tillsammans med en kompis. Kände att jag blev lite nervös... Så! Jag tänkte, jag testar att springa nu! Funderade ett tag, det kanske inte är så bra, och jag har ju gjort ett träningsupplägg... Men jag var taggad!

Jag tog inte stavarna med mig... :) Tog ut ett mål att börja springa i från och sen till ett mål att börja gå. De första stegen blev som en chock både för kroppen och psyket! Jag är tyngre än vad jag var sist jag sprang, kan man lugnt säga. I mitt huvud har jag ju ändrat tänkt, och dessutom inte riktigt accepterat min viktuppgång, men nu gick det inte att ignorera den längre. Efter några steg gick det bra, men det var lite tungt. Jag tog upp ett nytt mål för start och stop att springa till, och gjorde så hela rundan. Det kändes lite tungt i vaderna och fötterna, och det var ingen överraskning, har känt att jag haft fel steg länge, men nu börjar det komma tillbaka tack och lov.

På sista löpsträckan kändes det som om jag skulle kunna springa ganska länge - så härlig känsla! Men jag ska ju ta det lugnt, så jag stannade när jag nådde mitt stopp-mål.

Det var en lite schitsofren känsla att springa, som om kroppen inte riktigt var jag. Vet inte var namnet kom ifrån, men det kändes som om min kropp skulle ha kunnat vara en Pernilla som jag tillfälligt "bor" i, men att jag snart kommer ut! :) Lite lustig känsla jag fick där ett tag.

Steget kändes bra! Jag sprang vääääldigt långsamt, men försökte ha ett bra steg. Jag lyckades ganska bra måste jag säga. När jag gick så försökte jag gå raskt, men lyckades inte alltid. Det går fortare att gå med stavar. Tiden på rundan, samma 6 km som "alltid", blev 1,02,50 och det var blandad gång/jogging. Medelpulsen var 166 och jag lyckades komma upp i 191 på vissa sträckor. Antal förbrukade kcal blev 518. Undrar just vad jag har i maxpuls nu egentligen…

Imorn lördag ska jag göra om samma sak på samma runda igen, gå/jogga, sen på söndag ska jag gå med stavar i en mil, måste bara hitta en bra runda. Sen kör jag enligt schemat.
http://beta.marathon.se/grundprogram/25560/1
Jag kommer inte klara av att springa 2km på raken tror jag, men det känns ändå ok. Jag ska göra mitt bästa! :)

Det känns bra i kroppen, inte alls farlig träningsvärk. Min stavgång har förberett mig väl känns det som. Och som jag skrev sist, I’m back! :D

Nu ska jag titta efter rundor på jogg.se!

2 kommentarer:

  1. Det ska verkligen bli kul att se hur vi utvecklas med tiden. Lycka till så ses vi i spåret framöver :D

    SvaraRadera
  2. Jo! Ja, verkligen! Synd bara att vi är anmälda till olika maror! Bättre planering inför nästa säsong! :)
    Tck! Det gör vi! :D

    SvaraRadera