Träningsmål

Jag ska göra en Svensk Klassiker under 2016. Det här året kommer jag bygga upp mig inför det och ni kommer få följa min träning för att komma i form.

Varje vinter åker jag skidor, och de är sagt att de ska bygga en skidtunnel i Botkyrka,  så jag ska kolla hur det ser ut med det och sen investera i ett skidkort där inför Vasaloppet. Snön ute, den naturliga snön, är hittills i princip obefintlig. Hoppas det blir bättre i februari och mars, för nu kommer det snö som nästan genast töar bort. Jag kommer även att ta en till lektion när vi är uppe i fjällen under v. 11.

Jag har cyklat en del inomhus nu, men behöver mer erfarenhet ute på vägarna. Jag funderar på om jag behöver en lektion i teknik, men har aldrig hört nån som tagit nån, så det kanske är lite overkill.

Jag behöver lära mig crawla. Vi ska köpa en Jetstream till vår rampool i sommar och hoppas att jag kan simma en del i den. Jag kommer även investera i en våtdräkt och simma vid stranden en del. Utöver det kommer jag att ta crawl-lektioner.

Sist kommer löpningen. Löpning är ju så att säga min grej, så det borde ju funka som det är, men även här funderar jag på att ta några lektioner få att få till mitt löpsteg ordentligt. Jag bytte ju löpsteg 2011, och är helt självlärd, så det kan vara på sin plats att få en genomgång av hur mitt steg ser ut i dag.

Teknik är väldigt viktigt, så att man inte blir skadad, och även om man själv tycker att man har bra teknik kan det vara bra att kolla av det då och då. Jag har varit skadad en så stor del av mitt liv, så nu när jag har kommit så här långt är det extra viktigt för mig att hålla mig skadefri.

Men under 2015 kommer jag inte bara att träna för Klassikern, utan jag kommer även springa Stockholm Marathon.

En summering av mina träningsmål:

2015 : Stockholm Marathon
http://www.stockholmmarathon.se/start/

2016 : En Svensk Klassiker
http://www.ensvenskklassiker.se/klassikerloppen/
Skidor:
Cykel:
Simning:
Löpning:
 Vasaloppet
Vätternrundan
Vansbrosimningen
Lidingöloppet

Hoppas att skidtunneln i Botkyrka blir klar snabbt! För mer nyheter kommer jag spara länken för Sthlm SkiCenter:
http://www.sthlmskicenter.se/