söndag 21 april 2013

130420: Första rundan i mina VFF


Första rundan i fingerskor, he he. Mina skor ser ganska normala ut, och jag tyckte inte att jag fick några konstiga blickar, förutom en tant som såg lite bitsk ut precis innan jag kom hem. J

Jag kände inte alls för att springa idag faktiskt. Vi hade varit och handlat och jag kände att om jag inte ger mig ut nu, så kommer jag inte ut alls idag. Jag vill ju testa mina skor! Så jag bestämde mig för att det var ok att ta en kort runda.

Jag tog samma runda som sist, annars kommer jag bara försöka springa på tid, eftersom min gropenrunda är min ”snabba” runda.

Jag tog det lugnt och fokuserade mer på hur det kändes och på steget. Man kan ju säga att VFF är liiite mer barfota än Merrell… Efter ca tre km gjorde gruset, som de slänger ut under vintern, ont under trampdynorna! Men som Andreas säger: det som inte dödar – härdar! Så jag hoppas att mina fötter blir härdade snart!

Första km gick på 8:05 men det var ok, jag var ju ute och sprang i alla fall.

Tvåan gick på 16:25 / 8:20 och det kändes lite i fötterna.

Trean gick på 24:58 / 8:32 nu gick det långsamt! Mer fokus på att lyfta fötterna. Och fokus på var fötterna ska landa! Det gjorde lite ont faktiskt.

Fyran gick på 33:26 / 8:28 och det kändes lite halvtungt, men dags att komma igen!

Under den femte km mötte jag en familj jag känner, men sa att jag sprang på tid, och nu hade jag fått upp lite fart. Tänkte ”upp upp upp” om fötterna hela tiden. Femman gick på 41:21 / 7:55. Den sista biten var lite tung, för jag fick springa längre den här gången enligt Endomondo för att komma till fem km. Jag vet inte om det är nån uppdatering i sateliterna eller nåt. Men den sista km gick ändå fortare nu än sista jag sprang! Vad kul. Fokus på rätt steg och – voila!

När jag slutade springa gjorde det ont att gå… He he… Och det kändes ordentligt i både rumpan och baksidan av hela benet. J Bara att träna på så kommer farten också. Och förhoppningsvis även härdade fötter!

Annars var skorna helt underbara, jag fick ett helt annat grepp i dem, och kände mer att jag tassade fram, än vad det känns som i mina Merrell. Men just det här paret känns inte som att de är gjorda för terräng, det var ibland lite grus som dessutom fastnade i sulan, men med lite härdning så funkar nog det också. J Jag är supernöjd!


Supernöd med min runda, trots att jag fick springa lite längre än sist. :)

 


Så här ser de ut efter fem k, mina nya juveler. :)

2 kommentarer: