lördag 7 juni 2014

140530: meatza (latmasken slår till igen)

Jag passar på att göra mycket mat på en gång, när jag ändå lagar mat, och den här gången räckte inte plåtarna till, eftersom det måste vara hög kant på plåten, så jag testade en glasform också. Enligt Åsas recept så ska man ha bakplåtspapper i botten, men jag hoppade över det i glasformen. Jag kom dessutom fram till att jag i fortsättningen hoppar det även på plåten, för man får ibland med sig av pappret, eller så blir det svårt att få upp meatzan om man vill undvika att få med papper.
Jag började med att bara bre ut köttfärs, sen på med kryddor och tomatkross. Nästa gång tar jag tomatkross först, för det sköljde liksom bort kryddorna, så jag fick krydda om...

På med olika tillbehör, så som paprika, zucchini, tomat och lök. Båda mina är likadana. Sen in i ugnen på ca 175 grader i ca 30 minuter.

Så här blev de när de var klara, samt upplagda som matlådor, jämt fördelat.

Här det berömda pappret. Observera hålet.
 
Detta är supergott och superenkelt.

2 kommentarer:

  1. Testade meatza för första gången igår! Så bra ju! Ok, inte som pizza, då tycker jag blomkålsbotten är bättre, men som just Meatza jättegott! Håller med om bakplåtspappret, vilken sörja!

    Nästa gång tror jag att jag gör en hel plåt (kavla ut mellan 2 bakplåtspapper, ta bort det ena, vänd uppochner i plåten, dra bort pappret), lägger på fyllning och delar sedan i 4-6 bitar (beroende på hur mycket fyllning jag har på. När sen köttfärsen drar ihop sig i ugnen, så blir bitarna färdiga portionsbitar :-)

    SvaraRadera
  2. Har du recept på din blomkålsbotten? Den skulle jag gärna testa!

    Bra tips om att dela på köttfärsen redan innan gräddning, det ska jag ta efter. :-)

    SvaraRadera