lördag 17 januari 2015

131210: äpoelpannkaka och fikonmarmelaf

Recept på båda kommer från under vårt tak, och det här var nåt av det godaste jag har ätit på länge!

Receptet är till en pannkaka för 3-4 personer.

Så här gör du
 
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Knäck äggen i en bunke
  • Dela och lägg i bananen
  • Tillsätt önskad mängd kanel (jag tog ca 2 tsk)
  • Klicka ner kokosoljan
  • Kör med stavmixer tills det blandat sig väl
  • Häll i en ugnssäker form
  • Skala och klyfta äpplet
  • Fördela äppleklyftorna över pannkakan
  • Strö över lite kanel, kokossocker (kan uteslutas!) och krossad mandel
  • Grädda i ugnen i 20-30 minuter (beroende på vilken form du har)







Gott som godis!

Här river jag ingefära. Det luktar så gott!
Mitt jättefina rivjärn

Här ska ca 10 fikon, en banan och lite ingefära mixas.

Receptet är till 1 liten burk med Fikonsmör.

Så här gör du
 
  • Skär av den torra kvisten på fikonen
  • Lägg fikonen i en mixerkanna
  • Dela bananen i mindre bitar och lägg ner med fikonen
  • Skala och riv ingefäran
  • Tillsätt ingefäran, kanelen och havssaltet
  • Mixa till fikonsmör
  • Förvara Fikonsmöret i en tätslutande glasburk i kylen







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar