söndag 12 januari 2014

140112: halvdan träning men gudomlig middag

Idag åt jag rester till lunch, men det fanns inte så mycket kvar. Men lite lax och pesto med gurka blev det.
Sen gick vi ut och åkte kälke, men jag glömde mobilen.... Det brukar jag inte göra! Så det blev inga bilder. Jag och Barack sprang dessutom runt bollplanen vi var på (Haningevallen), ett helt varv och sen lite småruscher. På väg hem gick Andreas och Alexandra raka vägen hem på kälken, medans jag och Barack tog en liten sväng. Det blev nog inte mer än ca en km, tyvärr. Vad kallt det var, och vad jobbigt det var att andas i kylan! Det var bara minus 7 grader, men min ork var otroligt låg. Jag var ok på fötterna, tack vare min fina vinterskor, och inte halkade jag heller, men jag är fortfarande lite rädd för det. Barack sprang fint med mig, han verkar tycka att det är kul att hänga med ut.
Men jag tror att utesäsongen är slut nu... Ska fixa till vid mitt löpband så att jag kan ställa datorn bredvid igen, sen blir det löpband till i vår, med enstaka utepass. Men nu när snön är här så kanske det snart går att åka skidor! :D

Nåväl, träningen idag blev inge vidare, och jag gjorde en grej till, förutom att glömma mobilen, som jag aldrig gör, och aldrig har gjort tidigare och nog inte kommer göra om: Jag åkte direkt efter träningen till Ica för att handla då allt inte fanns hemma till middagen - i mina löparkläder! Jag har sett massor med folk göra så på just Ica, men tyckt att de varit töntar eller så, men nu är jag en av dem! Det kändes jättepinsamt, men jag tycker inte att jag blev uttittad. Dessutom lyckades jag avmagnetisera mitt Icakort, så jag kunde inte självscanna, så jag fick stå i vanlig kö. Jag trodde jag skulle dö av skam! Men jag kom därifrån välbehållen. :D
Efter lite stödhandling var det bara att köra ihop lite middag. En variant på fläskfilégrytan från Åsas bok. Men lat som jag är, och tidseffektiv som jag strävar efter att vara, så hoppade jag helt över alla spis-moment.
Skar upp allt kött och lade det i en form, på med salt, peppar och persilja.
Det blev en för liten form, så fram med en till. På med lite tomater och purjolök.
På med paprika och champinjoner.
 

Blanda till kokosmjölk med buljong och dijonsenap och kryddor.
In i ugnen i ca 45 minuter, inkl en vändning av köttet. Då passade jag på att duscha, vilken härlig känsla!:D
Här ska det bli broccolimos. Kokt broccoli med salt, vitpeppar och persilja - som tog slut, så jag lade till lite basilika också.
Mixa med handmixern.
Tills det blir mos. Supergott! Och så enkelt.
Ut med köttgrytan ur ugnen.
Och här är resultatet. Observera att jag inte har nån bea idag! :D
Det här blev så otroligt gott! Vilken fantastisk avslutning på dagen.

2 kommentarer:

 1. Sluta springa för att det är vinter och snö? Åh, där är vi olika minsann! Min bästa säsong börjar nu - inte prestationsmässigt, men mentalt. Jag ÄLSKAR att springa på vintern! Ner till -10 passar mig perfekt, plogade vägar och snö som faller. Underbart! Nästa vecka har jag tänkt att försöka komma igång med löpning ute, för att se vad knät klarar. Det lär inte bli många minuter, men bara att få springa ute istället för på gymmets löpband gör mig alldeles lycklig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vinter och jag är inte helt kompatibla. :) Äntligen nåt vi är olika på! :D Det är inte snön jag inte tycker om, utan kylan. Jag har svårt att bli varm igen, och det är inte alltid man vill eller har tid till att ta ett varmt bad i en timme efter att man redan varit ute. Till -5 grader går ann, sen blir det tungt. Andningen blir tung, men framför allt blir jag kall. Annars är det ju väldigt vackert på vintern.

   Hoppas det går bra med knät! Och jag håller med, hellre ute i naturen än på löpband. Hoppas det håller, och att du blir bra nu!

   Radera