söndag 5 januari 2014

140104: nya tights och ny favorit-BH


Idag blev det ingen lång runda, men det blev en runda. Så, det blev ändå bra. :D
Jag hämtade mina nya tights idag, som skulle vara kompression. Jag har aldrig haft det förut, men dessa var som vilka tights som helst. Dessutom hade de som en trosa insydd vilket jag inte alls var beredd på, och inte gillade helt. Men tänkte att det kanske hjälper till ett hålla in allt. Den kan jag klippa bort sen. Hoppas jag.
 
Samtidigt kom även min nya BH från Stay in Place. Den storlek som jag ville ha fanns inte, så jag tog en storlek mindre, och den satt lite tight, men det kan funka om ett tag, samt att springa i! Till min förvåning! Jag hade tänkt att ha den till vardags bara, men blev så nöjd att jag beställde två till, fast i min storlek, från ett annat ställe. I have high hopes.
 
Jag tog på mig den och tightsen, och alla andra plagg jag har när jag springer. Min man brukar reta mig för att det tar så lång tid att komma ut, och nu stämmer det verkligen. Lager-på-lager får en helt ny innebörd.
 
Om vi börjar uppifrån:
Mössa
Löpar-BH
Merinoulls T-shirt
Löparväst i fleace
löparjacka
skaljacka
reflexsele
löparvantar
Mobil-armväska (till Endomondo)
ficklampa
trosor
kompressionstights
Anti-shake-tights (som nu är lite för stora)
Vad-strumpor (avklippta strumpor att ha i skarven mellan byxben och strumpa)
Merinolulls-strumpor
gaiters
löparskor

Måste lägga till att jag vid dessa tillfällen springer från och till huset, så jag har inga nycklar, inget körkort, inget vätskebälte. Det är inte heller så kallt ute, så inga vintertights, ingen långärmad merinullströja och ingen pannlampa.

Att jag inte hade nycklar med mig var tydligen en nyhet för min käre make, Andreas! ;) Mer om det sen.

Medans jag fick på mig hela listan ovan, så fick jag en begynnande huvudvärk - som jag ignorerade, men den gick inte bort när jag sprang. Därför kortade jag av passet med ett varv. Jag såg bara till att det blev 3 km. Och eftersom jag inte skulle springa så långt så försökte jag, lite halvhjärtat, att springa fortare istället.

Det blev en ok snitt-tid, men jag måste ner mer. Men för dagens pass är jag nöjd.
Tyvärr kände jag av min högra häl under passet, vilket jag har gjort ett tag nu. Jag tycker att jag tar det lugnt, och att jag har låtit framgångarna ta tid... Som synes ovan så öppnade jag lugnt, med tanke på uppvärmning osv, men kände av fästet på insidan av hälen ändå. Ska fundera lite på detta, och se om jag måste göra nåt, eller om det går bra ändå....

Och sen det här med nycklar, de är bra att ha... När jag kom hem var dörren låst och Andreas var inte hemma... Tur att sonen var hemma, i källaren. Han hörde inte att jag ringde på, trots hundens ylande, men han svarade när jag ringde, och kom och öppnade. Tur att jag inte var helt slut, och att det inte var kallt ute. :)


Efter passet väntade en underbar måltid på fläskytterfilé i ugn i kokosmjölksås, lite vitt ris, bea och tomater. Till det, underbart vatten!

Efter maten så tog jag lite dadlar. Men snart  är det slut med daddlandet! :) Jag ska återgå till Lowcarb-paleo med start på måndag. Med andra ord så får jag äta lite dadlar imorn... Men sen är det tok-stopp!  I bästa Operation minska i storlek så ska jag hålla upp, minst en månad, med high-carb.
 
Imorn ska jag försöka springa 7 km... Sov gott!

2 kommentarer:

 1. Det var VÄRST vad mycket du har på dig!!
  Och det där med söner och att de ska höra när man ringer på?? Det gör inte min heller... trots att 3 hundar ylar inomhus... :D
  Och jag tänkte mig whole30 som nästa utmaning.. det har blivit en hel del ost och grädde över jul... vilket upplägg kör du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur?!? :D
   Ja, se söner... Och med tre hundar! *S*
   Jag hade egentligen inte tänkt mig en till W30 för det är väldigt svårt, det är f*n socker i allt! Men om du vill köra så kanske jag hakar på. Jag hade tänkt mig en lowcarb-paleo bara. Om jag ska göra en W30 så går jag all-in. Ingen frukt heller, för det triggar igång mitt sötsug. Man får ju äta ca två frukter om dagen på en W30, men det funkar inte för mig. Dessutom jobbar jag ute hos en kund två dagar i veckan, och det är inte alltid maten som serveras är w30-compliant, men det kanske kan funka...
   Hur har du själv tänkt?

   Radera