lördag 2 november 2013

131102: Dagens bok-middag och lätt löprunda

Idag sprang jag samma runda som igår, men tillsammans med Marie. Jag tog det så lugnt jag bara kunde, medans Marie försökte hålla mitt (långsamma) tempo.  Jag sa att hon kunde springa i förväg, för att sen komma tillbaka till mig, och sen springa på igen.

När vi hade var nära slutet så körde jag på lite mer i nerförsbacken, mot Sågen, och sen ut igen på Gudöbroleden. Marie hade innan dess sprungit tillbaka till mig, så vid det här tillfället låg hon bakom. Hon tyckte att jag sprang jättesnabbt! Vad kul! För det kändes inte så. Hon sprang sen förbi mig när jag behövde pusta ut lite. Då kom jag på at jag kunde köra lite intervaller. Sagt och gjort, iväg bar det, och nu kändes det snabbt. Sprang förbi Marie och lekte att jag korsade mållinjen före henne, superkul! Sen fick jag stanna igen. Och så sprang jag ikapp henne igen, eller nästan i alla fall, för där tog krafterna slut.

Mitt problem med snabb löpning är att jag efter ganska kort stund känner att jag tappar kontroll över steget, och det blir nästan lite vobbligt. Så jag måste öva mer på intervaller, mer styrketräning. Jag gjorde samma styrkeprogram idag igen, som jag gjorde igår. Imorn blir det samma runda igen, sen ska jag börja ta i! Nu är det dags att släppa alla hjärnspöken. Om jag blir trött eller får ont nånstan - ja, då är det väl bara att stanna! Hur svårt kan det vara!?!
Dagens tid, löpning och gång. Det kändes mycket bättre idag än igår.
Dagens middag blev kycklingfajitas, men jag skulle direkt in i duschen efteråt, så jag gjorde om receptet lite. Istället för att grilla allt, utom kycklingen, så la jag allt i en ugnsfast form. Här på bilden är "pinnarna" i tomaterna, som jag skär bort.
I med allt i formen, kyckling, paprika, tomater och lök. Kycklingen har först legat i taco-krydda en timme (eller under min löptur).
På med färs oregano.
Blanda allt.
In i ugnen i ca 35 minuter på 175 grader. Voila!
Det blev lite vattnigt, både från kycklingen och tomaterna, så nästa gång kanske jag lägger allt på ett grillgaller istället. Funderar även på att testa denna rätt i crock-poten, det borde bli jättebra.
Och så bea till detta. :)
 

4 kommentarer:

 1. När det känns tungt och du känner att du tappar löpsteget, försök att öka farten lite. Jag vet, det känns helt orimligt, men lite ökat tempo ger bättre hållning,och då känns det lättare helt plötsligt! Jämför med när du är trött, och börjar lunk-springa, det är jobbigt på ett helt annat sätt. Tänk tankar som "blicken framåt, upp med ryggen, bak med axlarna, lyft på fötterna", lägg fokus på hållning så kommer resten av bara farten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, ska testa det nästa gång. Jag brukar försöka öka stegfrekvensen, men det beror på hur trött jag är, så jag tror definitivt att du har rätt här. :) Jag märker själv när jag springer långsamt att jag dessutom tror att jag är trött! Inget mer sånt! :)

   Radera
 2. Jag slänger in matrecensionen här! Vi gjorde Tom Kha Gai (kycklingsoppa) igår, från Åsas bok (såklart). Vi har gjort det förr, men jag ville testa hennes variant för att testa om vi har samma smak, och på så sätt skapa mig en uppfattning om hur recepten passar mig.

  Det blev kanonbra! Precis så som en Tom Kha Gai ska vara enligt mig! Styrkan och hettan från chili, tillsammans med syra och fräsch-heten från lime! En enklare variant är att hoppa över citrongräset och ha i mer lime eller torkade lime-blad. Då har i alla fall jag alla ingredienserna hemma för det mesta, och det blir en riktigt bra och enkel maträtt!

  Vi hade i lite extra grönsaker som vi hade hemma, salladslök och morötter, och vi har haft i paprika också nån gång.

  Enda nackdelen är att jag nu har 2 st citrongräs hemma som blev över. Får se vad jag hittar på av dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Måste testa den! Nu har jag förberett och planerat nästa vecka redan, så det får bli veckan efter. Ditt inlägg på din kusins blogg var enormt bra! Jag skrev till och med ut det, för att verkligen kunna läsa det. Det var det om planering mm. Tog till mig massor av det! Du är fantastiskt! :)

   Radera