fredag 1 november 2013

131101: recept nr två ur Åsas paleobok, fläskfiégryta

Taggad till tusen är jag för att testa ännu ett recept ur Åsas bok. Det är så enkelt att laga mat ur den boken, för allt går att köpa här, och det är bara att göra som det står! Jag är ju van vid amerikanska böcker, och det är inte alltid så lätt att få tag på alla ingredienser här, och vissa rätter känns lite konstiga. Det är ju en annan kultur, trots allt. Och alla mått måste räknas om. Det är ju inga problem egentligen, men med Åsas bok blev allt så lätt. Och så gott!
Här ska det bli mat! .)
Tärna fläskfilén och stek. Min började naturligtvis koka... Jag måste verkligen ta mig ut till en bondgård och köpa riktigt kött, eller nån annan stans. Jag vill ju inte koka köttet, då hade jag tillsatt eget vatten.
Skär paprika, champinjoner och paprika och stek dem, utan köttet.
Oj då, bilden blev lite sned. .) Istället för soltorkade tomater, som jag inte gillar så mycket, tog jag några vanliga småttingar.
Bästa redskapet! Man klipper örter med den här saxen. Ner med persilja i grytan.
Och babyspenat, dijonsenap och buljong.
Krydda med salt och peppar
Till detta ska det bli broccolimos/puré. Den kokas bara upp, sen ner i bunken för att mixas med persilja och olivolja. Sen krydda med salt och vitpeppar.
 
Och så här blev det! Så himla gott! Ingen bea idag. ;)
 

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, visst blev det gott! :D Tack!

      Radera
  2. Nästa vecka ska jag hugga tag i den kokboken och laga nåt ur den! Återkommer med recension!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Ja, den är verkligen bra! Väntar med spänning på din recension. :)

      Radera