onsdag 13 mars 2013

Köttfärsgryta


Testade köttfärsgryta, fast lite ändrat från originalreceptet som finns hos 56kilo.se.

 

Ca 800-1000 gram nötfärs

2 gula lökar

1 vitlök solo

4 dl skuren rotseller eller zucchini

1 liter vatten

2 förpacknigar krossad tomat

1 tärning köttbuljong (ska leta efter en bra fond istället)

Salt (bara väldigt lite), peppar

Lite soja om man vill (inte paleo)

4 msk tomatpuré

1 msk curry

 

Bryn lök och rotselleri/zucchini i kokosolja, pudra över curry. Lägg över allt i en stor kasstrull.

Stek nötfärsen och lägg över i kastrullen.

Häll på vatten, buljong, krossade tomater och resterande ingredienser.

Låt allt koka i 10 minuter, tills allt är mjukt och känns färdigt.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar