lördag 14 januari 2012

Gymkort

Äntligen!

Äntligen kom jag till skott och köpte gymkort. Det blev på det gym som jag hade tänkt från början, på Always Fitness. I torsdags var jag där igen för första gången på väldigt länge, typ 1,5 år eller nåt. Av samma skäl som jag har haft uppehåll i min löpning, värk i mitt bäcken och "rörliga" delar, så har jag oxå haft uppehåll i mitt gymmande.

Men nu är jag alltså äntligen tillbaka - även på gymmet. :)

Jag skulle köpa kortet i onsdags, för sen är receptionen stängd torsdag och fredag, och jag ville komma igång. Precis innan 19 (när de stänger) kom jag inrusandes med mitt bankkort i högsta hugg för att förnya mitt gymkort. De tar bara kontanter.... Ja ha, och du måste väl gå nu, säger jag till tjejen, så jag hinner inte hämta pengar... Då säger hon att hon kan aktivera kortet nu, och så kommer jag in nån gång mellan måndag till onsdag i nästa vecka och betalar kortet. (!) Vilken underbar människa! :) Sagt och gjort! It's a deal! Men jag måste påminna henne, för hon träffar så många här på gymmet, så hon kanske glömmer. Vilket förtroende! Man tackar!

Så till mitt första träningspass, som blev av i torsdags alltså. Det var mer folk där än jag hade förväntat mig. Hade tänkt att värma upp lite på löparbandet, men alla var upptagna, och fler tjejer i löpartights var på väg från omklädningsrummet. Ah well, jag ska ju ändå inte träna så hårt, tänkte jag, så jag satte igång med maskinerna. På det här gymmet finns en allmän del och en tjejdel, men båda var lika fulla, fler kankse i tjejdelen till och med, så jag körde i stora salen. Körde framsidan den här gången, inkl benspark och "benlyft" eller vad man nu kan kalla det, när man nästan ligger i en maskin och trycker fötterna mot en platta och sträcker ut benen nästan raka, som att resa sig från huk nästan.

Sen var löparbandet ledigt. I den allmänna delen finns det fyra, och i tjejdelen två stycken. Nu tog jag en i den allmänna delen. Direkt när jag ställde mig på bandet kände jag att jag redan var trött i benen. Kanske inte var en så bra idé att köra den här kombon... Men men, annars kommer det inte att funka, så det är bara att köra på.

Sprang 1 km som uppvärmning i lugnt tempo, för att sen köra fartlek. Det var första gången på löparband sedan min sista gång på gymmet för 1,5 år sedan, så det kändes ju lite annorlunda mot ute. Höll hela tiden lite lutning på bandet för att kompensera att jag var på bandet, så det blev lite tungt, av den anledninge oxå. Fick gå efter en stund - igen! Försökte hålla ett högt tempo, och acceptera att jag inte orkade. Sprang och gick om vartannat, tills jag avverkat 5 km, då kände jag mig klar, färdig. Gick ganska långsamt i slutet för att vänja kroppen vid att jag skulle gå av bandet, men benen var ändå jättetrötta när jag gick av. Fick sätta mig i en ledig maskin för att återhämta mig lite. :)

När jag kom in i tjejdelen var den nästan tom, och maskinerna såg trevligare och nyare ut. Ska hålla mig här i fortsättningen, kanske jobba lite längre så att jag kommer senare. Vi får se.

Av alla som "bytte om" samtidigt som mig så var jag den enda som duschade... Blev lite förvånad... Är det vanligt? När jag tränade på Eriksdahlsbadet så tror jag aldrig att jag såg nån bara dra... Men det var så vanligt att alla duschade, så visst kan nån ha smitit ut utan att jag märkte det, men här verkar det vara tvärt om. Hur är det på era gym?

I går, fredag, så var träningsvärken inte alls illa, utan den väntade en dag till med att slå till! :) Idag har jag haft ont i mina återfunna bröstmuskler. Aj! Och armarna. Benen är ok, och imorn ska jag springa ute - i mina icebugs! :)

10 kommentarer:

 1. Jo, nog har man märkt att du har haft träningsvärk alltid.. :-)
  Bästa är ju att det blir mindre o mindre med träningsvärk ju mer du tränar... :-)
  Puss puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är rolig du! :)

   Ja, jag ser fram emot det. :)

   Puss puss

   Radera
  2. Mmm, tänk vad man kan liva upp tillvaron med lite kommentarer...:-)
   Puss puss

   Radera
 2. Tror det är bra att jogga lite, alternativt cykla en stund, innan man styrketränar så att inte kroppen är helt kall när man börjar.

  Tror att de flesta tjejerna duschar, inklusive jag själv, på det gym dit jag går. Jag tycker det är skönt att torka sig i bastun också. Den lyxen har jag ju inte om jag duschar hemma :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag brukar värma upp, men nu ville jag inte vänta på att en maskin skulle bli ledig. :) Det gick bra ändå.

   På mitt gym finns ingen bastu, men det gör inget. :)

   /Anna

   Radera
 3. Om du tar löppasset innan styrketräningen så är du dessutom inte utmattad efter ett hårt styrkepass. Förresten vad joggar du så för hastighet (om du nu vill tala om det i bloggen)? Rent teoretiskt (?) kan man ju gå maran på 7 km/h om man bara är ute efter en tid på 6 h.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, jag är öppen för ny kunskap, men jag har lärt mig att förbränningsträning ska man ta efter styrka, just pga hur kroppen förbränner bränsle, men å andra sidan kan det ju lika mycket bero på vad syftet med träningen är. Fast jag vet inte om jag skulle orka styrka efteråt... :)

   Hastigheten varierade stort, för jag gick ju mycket dessutom, och jag tog det ganska lugnt, men när jag sprang tror jag att det blev på ca 7,5, jag minns inte riktigt, kanske är helfel. Får kolla nästa gång. :)

   Jag siktar ju på, i träningen, på 5 timmar, men jag vill framförallt ta mig runt. Så jag ska ha det i bakhuvudet! :)

   /Anna

   Radera
  2. ja, alltså jag har ingen kunskap om förbränning och så utan jag tänkte mer på vad jag tror är lättast. För mig är det ändå viktigast att jag orkar jogga än att jag ska orka styrketräna eller förbränna mycket. Förresten så såg jag någon youtubesnubbe som sa att det viktigaste inte var hur mycket man förbrände under själva träningen utan hur mycket som förbrändes under 48 h efteråt. Ja, ja finns ju 10000 olika sätt man ska nå "perfektheten" på :P Good luck

   Radera
  3. Ja, det är viktigt med vad man orkar. För mig är det nog lika viktigt just nu med både styrka och löpning, inte lika viktigt med att bränna kalorier som att kroppen ska använda rätt bränsle. Vid långdistans så måste kroppen bränna fett, och vid styrketräning ska kroppen bränna kolhydrater. Kroppen bränner i första hand det som är lättast, kolhydrater, så det är en fördel att styrketräna först. Sen så tror jag för egen del att om jag springer först kommer jag bli så trött att jag inte orkar styrketräna. :)

   Radera