söndag 8 januari 2012

Säsongspremiär i snö

Idag var det tungt, och det har blivit lite kallare, så nu är det snö på marken. Trött var jag, och kände för att hoppa över dagens pass, men jag har slarvat enormt under ledigheten, så jag hade inget val - det blir träning idag!

Därför blev det också ett ypperligt tillfälle att säsongsinviga mina Icebugs. Det är förvånande hur bra de funkar! Typ det bästa som uppfunnits sedan hjulet! :) Det här blir nog sista säsongen för detta par, för de känns lite slitna nu, och stumma. Jag ska leta redan på mina andra innesulor, då kanske de känns bättre.

Invigde också mina nya Icbugs-damasker. Jag behövde inte ha dem egentligen, men ville testa dem. Klart godkända även de. Misstänker tyvärr att jag har fått två vänterfötter... Men jag tror inte att det gör nåt för funktionen, men lite trist att jag inte tänkte på det när jag köpte dem.

Var inne i stan idag och kollade på löparjacka. Hade gärna haft den redan idag, men jag ska samköpa lite kläder med min man och några till, så det var bara storlekstest idag.

Under löprundan idag ville jag bara sluta springa! Ibland gick jag för jag blev toktrött... Funderade på att förkorta rundan, men sprang sen hela i alla fall. Vid första kilometern kände jag mig helt slut, men hade gjort en förvånadsvärt bra tid. Jag gick en liten bit innan jag kom till klockstället, men jag låg på ca 7 minuter ändå. Sprang och gick resten av rundan också, och vid 2k så hade jag 17- nånting. Tydligen så har jag nu hittat mitt löparsteg, men jag har inte kondis än. Vid 3k tror jag att jag hade 27, vilket är bra gämfört med tidigare och med tanke på hur trött jag kände mig och att jag bara ville ge upp hela tiden. Tog rygg på en löpare som sprang förbi mig, men orkade inte hålla hans tempo så länge.
Vid 4k låg jag på ca 34, men hade inget att ge, var helt slut i flåset. Det var frestande att vika av och gå hem där, för där är jag vid min gata, men jag körde på. Jag hittade ett skönt steg, bara jogg i stort sett, och försökte hålla det, men fick gå efter ett tag igen. Kom till slutbiten och min spurt, men orkade inte spurta. Försökte istället hålla ett bra steg och springa så fort jag orkade.

Kom i mål på 45,30...! Jag blev riktigt förvånad, med tanke på vilka tider jag gjort tidigare och hur trött jag var idag! Men jag har som sagt hittat mitt steg tror jag, och jag springer fortare än jag har kondis för. När kondisen kommer ikapp! Wow!
384 Kcal
163 bps
45.30.7 i tid

Kom hem och gjorde lite chrunches och rygglyft, och en skön strech! Vad skönt det känns efteråt! Det är verkligen värt det!

4 kommentarer:

 1. Bra att du slutförde rundan! Ibland är det segt som f.. men det är bara att tugga i sig. Kondisen tappar man snabbt men den kommer snabbt tillbaka.

  Kram, Pernilla be

  SvaraRadera
 2. Kommer snart bli svårt för mig att slå dina tider.... Snart dags att börja springa med ryggsäcken tror jag... ;-)
  Puss puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Maken,he he. Men just nu får jag gå rätt mycket, så jag känner mig inte så jätteduktig.

   Hittade funktionen att kunna svara på kommentarerna, kul! Jag tog tillbaka den gamla layouten, och där fanns den.

   Men spring du, så att du orkar springa med mig sen. :)

   Puss puss

   Radera
 3. @Pernilla, tack för dina uppmuntrande ord! :) Det betyder jättemycket för mig! Jag kände mig inte så duktig just då, men nu känns det bättre, och skönt att kommit i mål! :)

  Kram, Anna

  SvaraRadera