tisdag 31 januari 2012

Imponerad av mig själv!

Idag bar det iväg till gymmet igen. Tänkte lite på det Josefin sa, ang i vilken ordning man tränar, och vad syftet med träningen är, så idag tog jag löpningen först, 6 km på 75 minuter stog det på schemat. Jag körde på i lugnt tempo ett tag, sen fick jag gå lite. När jag sprang så hade jag 1.5 i lutning och inställning 7 på hastighet som jag nu kollade motsvarade 8,34 min/km.

När jag hade sprungit nästan 5 km tänkte jag att jag måste ju slå min mans tid! Så jag ökade farten och körde så fort jag orkade! Men jag orkade inte hela vägen fram... Tiden på 5 km blev ca 46 minuter. Men då fick jag en annan tanke, utgångsläget hade hela tiden varit att hålla 75 minuter, nu låg jag väldigt bra till!

Gick lite och sprang lite. Tog mig igenom 6 km på ca 54 min! Nu ska jag bara lägga till 4 km på den tiden så är jag nöjd! :)
När jag gick så ökade jag lutningen till 3.0 och sen ända till 4.0. Och det kändes i benen.

Jag avslutade löpningen med att gå lugnt en stund, sen körde jag en axel-maskin, och sen biceps och bröst, och triceps och skulderblad. När jag hade gjort det så kände jag att jag kan ju köra hela gymparken! Varför inte!?! Ska tillägga att jag bara var i tjejavdelningen i dag, så det är inte vansinnigt många maskiner. Och maskinerna är fräscha och lätta att ställa in.

Körde med andra ord hela kroppen, benspark, bencurl, en maskin jag inte vet hur jag ska beskriva, men den är till för rumpan och baksida lår, men man står upp och sparkar typ bakåt. Den tog bra runt knät oxå på mig, ett litet problemområde, super! Sen mage och rygg, för jag hade gjort armarna. Sen stretch.

Var ensam med att duscha även idag... Och var nog dessutom äldst idag, bara unga tjejer.

Det tog ett tag att komma till bilen sen. Jag var ganska slut i kroppen, men på ett behagligt sätt. Det kändes så skönt i kroppen på väg till bilen! Så här ska det kännas! Underbart! Kommer du ihåg den känslan Josefin? Det är den man ska fokusera på när motivationen tryter, det är så skönt efteråt! :)

Jag var riktigt duktig idag! :D

7 kommentarer:

 1. Nja, min motivation är verkligen låg. Känns som om jag inte ens orkar jogga 2 km (visserligen i snabbare tempo än min lunkfart men ändå). Kanske borde satsa på lunkfart (och kunna följa schemat) och satsa på att öka hastigheten under de extrapass jag tränar. Förra veckan blev det bara träning två gånger och då högst någon km per gång :S

  Förresten så var jag på Löplabbet igår och köpte nya skor, två par strumpor och nya byxor. Jag är riktigt nöjd med byxorna och har velat ha sådana länge. Hon som sålde skorna åt mig sa att jag ska jogga som jag joggar och inte fokusera så mycket på att "jogga på tårna" (eller hur nu proffsen gör) eftersom jag inte har några skador av det sätt jag joggar på naturligt.

  Så, nu när du testat att jogga först och sedan styrketräna, vad tycker du verkar bäst? Antar att du tog några minuters vila mellan löpningen och styrketräningen.

  Jättebra jobbat!!!! You go girl!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du ska satsa på att ta dig runt just nu, och sen köra lite hårdare i vår/ när motivationen är tillbaka. Kör lunk ett tag. :) Vilka extrapass tränar du?

   Jag tycker du ska jogga så som det känns bäst för dig. Jag tycker att springa på tårna är det bästa som hänt mig! :) Jag kommer fortsätta kämpa på för att få ett bra steg på det sättet, för det funkar för mig.

   Jag tog några minuters vila, i en gymmaskin. ;) Kommer fortsätta köra så tills vidare, det var just nu mycket bättre, eftersom det är löpningen jag just nu vill bli bättre på. När löpningen sköter sig själv så får jag se ur jag gör då. Dessutom körde jag hela kroppen när jag ändå var där, fast inte så tungt. Det kändes jättebra. :)

   Tackar tackar! You go too girl!!!! :D

   Radera
  2. Jag gillar också att köra igenom hela kroppen på en gång så därför tycker jag att bodypump är perfekt. Finns det på ditt gym? Om ja tycker jag verkligen att du borde prova! Jo, jag ska nog köra lite lugnare tills motivationen är tillbaka. Det viktigaste är väl att man inte bara sitter hemma och tänker att man ska träna utan att man faktiskt gör det. Började med stavgång idag :D

   Radera
  3. Förlåt för att jag inte har svarat, det har varit mycket med pluggande och träning. :)

   På mitt gym är det endast vikter och uppvärmningsmaskiner. Och det passar mig just nu väldigt bra, för jag "saknar" lite muskler. Jag hade ju problem med mitt bäcken i och med min tredje (iof alla) graviditet, så jag tappade jättemycket muskelmassa, började gå på ett anorlunda sätt för att parrera smärtan osv, så jag måste bygga upp från grunden, och ta det försiktigt med kroppen och vissa rörelser osv, så gruppträning skulle inte funka just nu.

   Ja, jag tror som du säger att det är bättre att komma ut även om man tar det lugnt och kort, än att sitta hemma. :) Bra med stavgången! Det är ju perfekt i det här vädret!

   Radera
 2. Duktigt älskling!!!
  Puss puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack hjärtat! :)

   Puss puss

   Radera
  2. Så lite så gullet... :-)
   Puss puss

   Radera