tisdag 1 november 2011

Löpträning igen!

Idag hade jag först tänkt springa, sen ångrade jag mig för att min migrän inte helt gått över, sen ångrade jag mig igen när jag kände hur skön luften var! Så jag dopade mig med en hel ask vindruvor, bytte om och begav mig ut. Nu var det bra länge sedan jag sprang sist, så jag tänkte bara ta det lugnt och se hur det kändes.

När jag började springa blev jag förvånad över hur lätt det kändes, det märks att det var några kilon sedan som jag sprang. :) Steget kändes jättebra och jag kände mig i fin form. Tog det lugnt och tänkte på löpsteget, men jag kände att det tog lite tid. Vid första mellantiden vid 1 km var tiden drygt 9 minuter så det gick långsamt. :) Fortsatte och det kändes fortfarande väldigt bra! Vid 2 km var det drygt 18 minuter... Ungefär som sist jag sprang... Hmmm... Nu kom det jobbiga och sega uppförslutet förbi Gropen, det gick fortfarande bra, trots upplutet! Men det började bli lite jobbigt. Vid 3 km var det 29 minuter, har för mig att det var 27 min sist... Men det kändes fortfarande bra, men lite jobbigt, men på ett bra sätt. Vid 4 km var det 39 minuter, undrar om det inte var 37 min sist. Försökte intala mig att jag inte sprang på tid, utan bara skulle springa så bra jag kunde.

Nu kom nästa jobbiga uppförslut, mot Sågen, men sen kommer det ett nerförslut! Kämpade på i uppförslutet och försökte hålla steget och försökte hålla lite tempo. I nerförslutet tog jag i lite mer, tragiskt nog kändes den farten som min "jogging-fart" när jag var vältränad... :) Lyckades få till en liten spurt i slutet och 5 km gick på 46:37! Jag har inte kollat mitt personbästa i år på den sträckan exakt, men undrar om inte det var 47 min nånting...! :D Och jag som bara skulle ta det lugnt!

469 kcal
171 bpm i genomsnitt
5 km på 46:37
Nöjd! Lycklig! Och vad skönt det kändes!

8 kommentarer:

 1. Härligt! Ibland är det bra att vila sig i form.

  Kram, pernilla be

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Sprang 8 km idag, varav 6,4 km på ca 48 min. Träna ihop i början av nästa vecka?

  SvaraRadera
 3. @Pernilla, precis vad jag tänkte! :D Och en bra lärdom inför marathon! Tidigare har jag inte vilat ordentligt inför lopp, men det ska jag definitivt göra inför maran!

  @Jossan, ja det gör vi! Nu på torsdag tänkte jag köra lite intervall-aktigt, sen pw på lördag och springa lite längre på söndag. På söndag springer jag med Ingrid, och spåret är 4 km långt, så jag ska springa minst två varv, kanske tre. :) Kan du springa på tisdag? I så fall 5 km, på kanske 43 minuter, om det går! :) Men tänk bara på att jag inte kan prata när jag springer, än. :) Om du inte kan på tisdag så kör vi på torsdag.

  Kram till er båda!

  SvaraRadera
 4. Jag kan på tisdag :-) jag ska dock köra tisdagsträningen v 16 5h. Bli dock inte avskräckt det är 2 km jogg uppvärmning på 14 min, kort intervall 3 x 4 x 200 m och sedan nedjogg 2 km på 14 min. Vad tror du om det? Vet dock inte riktigt vad 3 x 4 x 200 m innebär men man får väl göra som man vill ;-)

  SvaraRadera
 5. Något att slå hjärtat. Jag o Micke gick ju en mil i onsdags. De första 5 km på 46 minuter och de sista 5 på 49 minuter... ;-)
  Puss puss

  SvaraRadera
 6. @Yo Jo, vi kör! Jag tror att det betyder typ tre gånger kör vi 200m med 4 minuters vila mellan... Kan det stämma?

  @Andreas, jo visst, just nu är det ju en stor bedrift. :D Men jag ska slå den tiden på torsdag, eller om jag orkar efter min pw idag! He he he! Du håller inte rekordet så länge till darling!
  Puss puss

  SvaraRadera
 7. Får väl se till att börja springa de första 5 km isf.... Tänk också på älskling, jag bär en 13-kilos ryggsäck när jag är ute.. ;-)
  Puss puss

  SvaraRadera
 8. @Andreas, jag råkade visst svara dig på ett annat inlägg... :) Men det är bara en tidsfråga tills jag går om och förbi dig! :D
  Puss puss

  SvaraRadera