söndag 26 februari 2012

14 km som blev 10 km

Idag gick det förvånansvärt bra i början. Kroppen kändes lätt, och löpsteget satt som det skulle. Jag kände mig rätt klädd i mina fantastiska löparkläder med en skaljacka från Haglöfs och en vindjacka också från Haglöfs. De är så tunna och lätta att man inte riktigt fattar hur de kan hålla en varm, men det gör de!

 Jag sprang i 40 min, 4,5 km, innan jag behövde gå, gick i tre minuter, sen gick jag igen efter 57 min, 6 km, igen i ca 3 minuter. Sen sprang jag lite igen, men började bli trött. Det kändes ordentligt i ljumskarna och i låren, mest i höger ben. Jag gick raskt, sprang, men fick gå igen. Så blev det resten av vägen hem. Det blåste ordentligt så jag hade min aklimatröjas huva över både huvudet och munnen, så att det gick lättare att andas.

När jag hade sprungit ca en mil då bestämde jag mig för att jag inte orkade springa 4 km till, känner mig för otränad. Dessutom har jag haft en vilovecka, så jag ska starta mjukt. Kände ändå att min kropp varit duktig. :) 

Kom under tiden på att jag ska göra om mitt träningsschema lite. I veckorna ska jag följa marathons schema, men långpassen är lite för långa för mig just nu, så jag kör en mil några söndag framåt. På så sätt hoppas jag att jag kommer ikapp i schemat till våren.

2 kommentarer:

  1. Bra där hjärtat!!!
    Puss puss

    SvaraRadera
  2. Du är min största fan, älskling! :)

    Puss puss

    SvaraRadera