söndag 20 oktober 2013

131020: Slarv med kost och träning


Jag har slarvat lite med både kost och träning i ca två-tre veckor. Jag har inte riktigt haft ork. Det märks på träningen, både igår och idag. Jag har tappat form. Jag kan fortfarande pressa mig och göra _en_ ok runda, men träningen idag var ett skämt! Jag fick sakta av och gå efter en (!) km...! Förvisso har jag nog nån liten lätt förkylning i kroppen, men det räknas inte riktigt. Den kan förklara gårdagens km-tider, men vad hände idag?

 

Det var riktigt tungt, och för att klara av att ta mig runt hela vägen (fast jag kortade av rundan med 1,5 km) så körde jag lite halvt om halvt intervaller och backträning (i backarna), men gick där emellan.

 

Jag känner att jag dessutom har gått upp i vikt. Jag vågar inte väga mig för att få reda på sanningen, men det känns så.

 

Så, nu har jag fattat ett beslut. Från och med imorgon, och i en månad, ska jag köra hårt! Jag ska köra en variant av lågkolhydratspaleo, och inte skippa några träningspass!

Jag börjar naturligtvis med en vilodag. :) Måndagar är min vilodag, och imorn kanske jag dels måste jobba över, samt så måste jag åka och handla.

 

Mitt mål är att orka springa 5 km i 6:15-minuterstempo, i snitt, när månaden är slut. Jag kommer inte väga mig. Vikten är, som jag redan sagt tidigare, irrelevant. Det är formen som räknas.

 

Mitt bästa pass hittills var när jag tävlade mot Marie, på hennes runda, men utan henne. J Då snittade jag fem km på 6:36 och tyckte att jag var snabb. Jag ska ta samma runda om en månad, för att jämföra, men jag ska träna på andra rundor. Testet kommer att ske 23/11.

 

Nu kööööööör vi! :D

2 kommentarer:

  1. Jag har också slarvat, men nu är det på't igen!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är bara att komma igen! :)

      Radera