onsdag 21 maj 2014

140329: nytt sätt att göra pulled chicken

Jag gillar att förenkla saker, som jag nämnt tidigare. Nu har jag gjort om receptet på pulled pork, och använt kyckling istället, och hoppar över alla mellanled. Jag slänger helt enkelt ner allt i crocken och sätter igång den. Här är ingredienserna:

Barbequesås
Drygt 1 dl vatten
Drygt 2 dl chilisås med så lite socker som möjligt
1 dl äppelcidervinäger
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
3 msk worcestershiresås

2 dl finhackad rotselleri
2 msk dijonsenap
1 msk honung
2 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning

1 msk paprikapulver
2 tsk chilipulver
1 msk liquid smoke (kan uteslutas)
salt, peppar



1 paket med färsk kycklingfilé ca 8 st
Ca 2 msk liquide smoke
1 msk vitlökssalt
1 msk sellerisalt
1 msk löksalt (hittade inget sådant, så jag blandade lökpulver med vanligt flingsalt)


Lägg köttet i crock-poten och häll över liquide smoke och vänd på köttet lite. Blanda allt salt i en skål och strö över saltet på båda sidor av köttet. 

Blanda till såsen.

Jag lade i lite extra rotfrukter för att slippa ha nåt vid sidan av.




Häll över såsen i crocken och tillaga på låg värme i ca 4,5 timmar.

 
 
 
Servera. :)
 
Detta är betydligt enklare, men precis lika gott. Så nu gör jag så här i fortsättningen.

1 kommentar:

  1. Men vad roligt! Vad glad jag blir! Jag är jättegärna med! Fixar det på en gång.
    Tack så mycket.
    Med vänlig hälsning Anna

    SvaraRadera