lördag 3 december 2011

Uppdatering


Nu har jag inte bloggat på ett tag och det beror enbart på tidsbrist. Jag har jobbat och renoverat. Däremellan har jag tränat på som vanligt, med ett stort undantag! Jag gick ju med i 100up challenge, och upptäckte ett nytt löparsteg!

Jag har sökt information på nätet om det nya löparsteget samt gått med i några forum och grupper på facebook. Så det är där jag har varit…. J Det nya steget kallas för Pose-running. Jag har skrivit om det tidigare, och det finns massor av information på nätet om detta, så det tar lite tid att läsa allt.

När jag började använda 100-up’s så märkte jag på en runda att det var precis så steget skulle vara! Jag sprang min vanliga femma plus en km, och det var ju jättetungt att, mitt i starten av min träning, byta steg! Men det gick bra och jag ”hittade” steget! Om man springer och gör 100-up’s så gör man rätt! Det tog lång tid att ta sig runt den gången, och jag fick mjölksyra och ont i benen. Jag fick dessutom tillbaka de där konstiga ilningarna i musklerna och benen ryckte liksom till ibland av ilningarna. Jag bestämde mig för att bryta, så det passet blev bara fem km. Men jag var nöjd ändå, jag hittade ju steget!

Passet efter det gick bättre, tog mig i alla fall runt hela rundan! J

Till helgen där fick jag äntligen till det med träningen tillsammans med Josefin! J Vi körde en kombo av kort runda och backträning. Det var ganska tufft, men ok. Och det kändes bra! Vi testade det nya steget, och det känns ju lite konstigt i början, men jag tror att det här steget kommer ge så mycket mer när det väl sitter. Jag känner att man utnyttjar gravitationen och att man springer med minimal ansträngning. När jag är bättre tränad kommer jag att kunna utnyttja stegets alla fördelar mycket bättre!

Dagen efter skulle jag springa 10k, och det gick ganska bra faktiskt! Jag behövde inte bryta för att gå, utan kunde springa hela vägen, men efter 9 km orkade jag inte fortsätta och benen var helt döda, så jag nöjde mig med 9k. Men jag sprang hela vägen! :D

Detta summerar veckans träning. Bättre uppdateringar i fortsättningen. J

2 kommentarer:

  1. Snart hamnar man rejält på efterkälken... ;-)
    Puss

    SvaraRadera
  2. @Maken: Japp! Idag faktiskt. :)
    Puss

    SvaraRadera