tisdag 27 december 2011

Tillbaka – igen! :)


 Egentligen var jag aldrig borta, men december är väldigt stressig tycker jag, med allt man ska hinna med innan jul, och julledighet. Nu är julen över och jag är julledig! J

Jag orkar inte skriva in all min träning osv som jag har gjort, så jag hoppar direkt till träningen idag, och vikten mm. Jag har inte tränat på ca två veckor alls, men nu är jag tillbaka! Som sagt.

Vikten, det har gått strålande! Sedan det senaste inlägget i bloggen har jag gått ner 2,4 kg! Och minus 5cm. Det gick lite trögt ett tag, för att nu senast hoppa fram -1,3 kg på en vecka! Och som sagt, så har jag inte tränat så mycket på ca två veckor.

Jag sprang idag, i mina nya vintertights! Det var +7 grader ute, men det blåste väldigt mycket, så det var passande med dem. Jag fick även en ny tränings-t-shirt i julklapp som jag invigde. Den är helt i Merinoull, ett för mig ganska nytt material som jag fallit pladask för, tack vare min käre make. Så från och med nu kommer jag att så gott det går bara köpa träningskläder i detta material. (Det kostar lite…)

Jag fick även en metronom i julklapp, som jag invigde idag, men jag hade ställt in den för snabbt för mig, så jag stängde av den. Får fixa det sen. Blev fräckt nog omsprungen av en annan löpare redan här! Jag som sprang ganska bra så här i början!

 Det var riktigt jobbigt att andas idag i blåsten, men annars gick första km ganska bra. Minns inte exakt tid, men ca 7 minuter! Tog det lugnt ett tag, men kroppen ville springa, så jag tänkte att jag springer på så länge jag orkar, sen vilar jag lite, och sen kör jag på. Närmande mig två km, och här mötte jag samma löpare igen! Han hade alltså sprungit en bit, vänt och kommit tillbaka… Aj aj aj… J Sprang på till 2 km, och tänkte att jag vilar lite sen. Kom in på 17, nånting! Bästa tiden i år tror jag! Gick en liten bit, hade svårt att andas så jag tyckte att det var bästa att gå, vilket jag gjorde i ca 1,5 minut, sen sprang jag igen. Tänkte mycket på steget, lyft fötterna! Inte vara tung! Vid nästa stopp-tid var det 21-nånting, bra! Vid tre km var det ca 23 minuter, superbra för mig! Utanför pizzerian fick jag gå lite igen, ca 1 minut. När jag kom till fyra km var tiden ca 34, fortfarande bra. Fick gå lite igen, ca 40 sek. Sen slog det snett i huvet! ;)

Min man är ute och mars-tränar inför Fjällräven Classic 2013, och ska göra ”Toppbestigningar” i Funäsdalen 2012 och de går med packning och hela kittet. De har de senaste gångerna gått fortare på fem km än vad jag har sprungit, så nu såg jag att jag hade en bra tid! Jag skulle ge honom nått att bita i! Jag försökte dra på! Om jag hade snubblat eller nåt, så hade jag fallit som en fura, jag var ganska trött, men jag sprang mot klockan, och min värdighet! Försökte mitt bästa för att hålla steget, men nu var det bara att köra på! Målet var att vara helt slut vid målet! Och målet kom snabbt närmare!

I did it!!! Tiden jag hade att slå var 45 minuter ca. Jag kom in på tiden 43:54!!! Yeaaaaaaaaaaahhh!!! Eat my dust, kära Andreas! He he he.

451 kcal förbrukade jag och 174 bpm hade jag i medelpuls.

Enligt schemat skulle det även vara lite styrketräning idag, men jag gick direkt ner i källaren, där min man la golv, för att sprida lite varm skadeglädje, så jag orkade inte fortsätta sen. J Får bli imorn.

2 kommentarer:

  1. 43:54... Hmmm, det ska jag slå, trots att jag går med packning på 13 kg och marschkängor. :-)

    SvaraRadera
  2. Good luck! ;) Bring it on! ;)
    Puss

    SvaraRadera