torsdag 23 juli 2015

150718: jobbig men skön löpning

Löpning när den är som bäst, och jobbigast. Jag har jobbat mycket och prioriterat familjen istället för att träna, och det kostar mycket kan jag säga. Man får helt enkelt inte göra uppehåll i sin träning om man vill framåt, vilket jag vill. Jag sprang med min kompis Josefin häromdagen, och det blev mest fartlek, och gång hela rundan, 6 km. Jag försökte ta henne i spurten, men hon var för stark. Genom hela passet hade vi en lite äldre herre med oss som gick en PW, och han höll ut hela vägen, och var nära att ta oss i slutet, men det kunde jag bara inte leva med, så jag tog ut mina sista krafter för att komma förbi honom, och för att ta Josefin i slutet. Jag kom förbi honom i alla fall, om nu det kan räknas som en merit. Vi småpratade lite med honom i målet, trevlig man, som ”ursäktade” sin förlust mot oss med att han hade mer vikt att bära på än oss två tillsammans, medans han drog i sig några deciliter av nån rosa dryck.
Jag sa inget då, för det kan ju vara lite känsligt. Men om han nu vill gå ner i vikt, vilket hans egen kommentar gav sken av, varför fyller man då på med ”saft” när man är ute och förbränner, och tränar? Nej, vatten är det bästa att dricka som återhämtning, om man inte kör typ Ironman eller nåt.
Jag är ju själv inne på att göra långa lopp inom en snar framtid, och funderar just kring denna fråga, återhämtning eller påfyllning. Kaffe funkar fantastiskt bra, så det tänker jag ha med mig på Vasaloppet och Vättern Runt, men jag måste ju äta också. Jag funderar på att göra egen gulaschsoppa och ha med mig som jag bara kan dricka, och har testat några recept, och kommit fram till ett som funkar. Men man kanske även vill ha nåt däremellan, och även under de korta loppen, eller ja, under simningen kanske det är svårt att äta, men under Lidingöloppet vill jag kanske ha nåt. Jag har testat ett Stenåldersbröd från Kungsörnen tillsammans med hackade dadlar från Ica, och det blev jättegott, nästan som mjuk kaka. Jag hade i halva påsen dadlar, men kanske ska ha hela för att ha i och med träning. Jag ska testa det på halvmaran i höst. Om jag behöver ta nåt alls.
Passet igår var tillsammans med Barack, och blev i stort sett en upprepning av passet med Josefin. Jag orkade helt enkelt inte. Men ingen panik, det är ju hela 55 dagar kvar till halvmaran. Och i slutet av rundan så log solen mot mig och Barack (min hund). Ett gott tecken.
Jag har under de sista rundorna testat på Endomondo och Runkeeper och det här passet får bli det sista med Endomondo. Kommer från och med nu bara använda Runkeeper. Jag känner fler som använder den appen, så det är mest för den sakens skull. Det blir lite roligare då. Men det var kul att upptäcka att man kunde använda båda samtidigt.
Passet var både skönt och tungt, men mest skönt. Fick sol på slutet. Det är pass som dessa som är så positiva och sköna.
 
 
 
 

 


En galet go hund!

Först två bilder från Runkeeper


Och sen två från Endomondo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar