tisdag 14 maj 2013

Nytt recept på bea. :)

Mickes bea

4-5 st äggulor

1,5 dl rapsolja

1-2 msk vitvinsvinäger

En doft av vitpeppar

En doft av cayennpeppar

70% av en burk av dragon

Lite salt

Värm oljan till ca 40 grader i micron, ca 40-50 sekunder, fingervarmt. Separera äggulorna från äggvitan. Häll i äggen i en kastrull och värm under vispning på svag värme, ca trean på vår spis. Häll i vinägern, vitpepparen och cayennepepparen. Vispa hela tiden tills du får en fast och krämig koncistens.  När den börjar bli hård i botten tar man bort den och känner på temperaturen. Häll i en liten del av oljan i äggen, och vispa. Ha i en liten skvätt mer olja i och vispa, och fortsätt så tills all olja är i. Ingen värme nu. Häll i ca 70% av en burk dragon som man har malt i mortel. Häll i lite salt. Färdig, och så otroligt god!

Micke är den som Andreas marschtränar med, och han är grymt duktig på matlagning. Får se om han godkänner att jag sätter in en bild på honom. J
Dessa bilder är från i lördag då Micke och hans Anna var över hos oss på middag. Visst är jag fräck!?! :D Låter gästerna göra såsen! :D



Jag missade tyvärr att ta en bild på det färdiga resultatet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar