onsdag 6 februari 2013

Äggmuffins

Äntligen hittade jag ett bra recept på äggmuffins!
Stek en rödlök i kokosolja i ca 5 minuter
när löken är klar, häll i en matsked tomatpuré och stek 2 minuter till
Häll i hackade tomater, ca tre stora, och stek i ca 4 minuter och rör om då och då
Häll i ca 4 smala, tunt skivade bra korvar (minst 87% kött) och stek i ca 4 minuter till. Se till att all vätska är borta, annars blir muffinsen blöta

Vispa ca 8 ägg (jag tog 10, men fick göra en omelett på det sista, för det blev för mycket) med en tsk salt, 1 tsk oregano och 0,25 tsk svartpeppar, men inte så att det blir för bubbligt.
Skeda upp tomat och korvmixen i 12 muffinsformar, så att det blir lika mycket i varje
Häll över äggblandningen så att formarna fylls.
Ställ in i ugnen i 170 grader i ca 25 minuter.

Originalreceptet hittar ni här:





Dessa blev så goda att till och med min 18-åriga son åt av dem, och inte bara en, utan tre! Sen var man ganska mätt, och han åt annat till dessa. Dessa kommer bli en ny favorit! :)


Och glöm inte att äta D-vitamin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar