fredag 28 december 2012

Efter uppehåll kommer nystart


Nu är jag igång igen, efter lite bristande motivation. 

Träningen har gått sådär, och även kosten, men nu är jag inne på tredje dagen av min nystart, och det går bra!

I september blev det endast ett pass, och både i oktober och november blev det två pass. I förrgår började min nystart och jag hoppade direkt in på vecka fyra av marathons träningsprogram för sex timmar.

Jag har köpt ett löpband, som jag är så glad för! Nu i detta väder så kommer det verkligen väl till pass! Det kostade en hel del, men jag ville ha ett som verkligen är bra. Mer om det i ett annat inlägg senare.

Enligt schemat så skulle jag starta med att gå raskt, sen variera mellan att springa och gå. Det var lite tufft, eftersom jag inte har tränat på ett tag, så jag gick mer än jag ”skulle”, men det kändes så skönt att äntligen vara på G igen! Avslutade med att springa i strumporna. Passet innan detta var helt utan skor, i 40 minuter totalt. Vilken frihet! Inga skavsår eller något annat! Lite ömt under fotsulorna, på samma sätt som när man har klappat händerna länge. Man kanske ska springa i sockeplast? J

Igår fortsatte jag att följa schemat, och det var lite tuffare, och jag sprang inte lika fort som jag ”skulle”, igen. Det får komma sen. Det blev totalt 4 km och även nu avslutade jag med ca 10 min i bara strumporna. Jag kommer försöka göra så från och med nu, när jag springer innomhus, för att stärka upp fötterna. Efteråt var det lite styrketräning, och jag fick lite hjälp av min son, så vi tränade ihop en stund, vilket var väldigt kul, och min dotter gjorde sitt bästa för att också träna med oss. Det är väl lika bra att hon lär sig hur man gör, så att hon inte blir skadad… Men just nu handlar det mest om vad hon inte får göra. Man kan ju klämma sig, eller nåt annat.

Över jul, eller från Lucia faktiskt, så har jag ätit för mycket onyttigheter. Nu är jag tillbaka igen, men sockerberoendet är svårt att bli av med! Tillåter mig just nu att äta dadlar och aprikoser mm för att inte äta fel saker, men även detta måste jag dra ner på om några dagar. Jag håller även på att gå igenom mina receptböcker för att få ny inspiration för matlagning och igår fick jag en jackpot! Det finns ju tunt, tunt skivad kalkon som man kan ha på mackor, jag lindade in grön sparris i två sådana och stekte på dem tills de fick fin färg, och åt som tillbehör. Det blev så himla gott, och så enkelt. Till och med min son gillade dem, och han är inte så lättflirtad!

Vädret är ju som det är, men idag ska jag och min dotter se om det går att åka skidor på tomten. Mer om det sen. J

1 kommentar:

  1. Jag gillade kalkonen o sparrisen också. Är minsann inte heller speciellt lättflörtad!!! :-)

    SvaraRadera