lördag 12 maj 2012

Sammanfattning av vecka 19

I söndags, v 18 i och för sig, så kom jag igång igen efter en två veckors träningstorka. Jag sprang en runda på 5 km i Tyresta, och det kändes jättebra! Helt fantastiskt att springa i skogen igen. Det var bara på ett ställe som det var blött, men där var det bara att klättra lite över berget. J Mitt i rundan lade min träningsklocka av! Blev lite förbannad måste jag säga, men jag hade tittat på klockan i bilen när jag gick till spåret, och jag hade mobilen med mig, så jag räknade ut att det måsta ha tagit 41 minuter. Det kändes som att det gick fortare, för det kändes verkligen bra, men det är lite backar i skogen, så det stämmer nog. Jag är nöjd, speciellt med tanke på att jag har ”vilat” i två veckor.


I tisdags sprang jag min femma, och återigen kändes det bra! Mitt löparsteg är mer eller mindre automatiskt nu, helt underbart! Det är bara lite detaljer att slipa på, och när jag blir trött tappar jag lite, men jag måste inte koncentrera mig på hur jag springer hela tiden.

Vid en km hade jag drygt 7 minuter och vid två var det ca 15 min. Vid tre km kommer jag inte riktigt ihåg, men det är en tuuuung km! Vid 4 km minns jag inte heller riktigt men där mötte jag ett par tjejer för andra gången som var ute och gick med stavar. Vi log igenkännande mot varandra alla tre, och vad det värmer med ett leende! Från och med nu ska jag försöka le mer på mina rundor. Efter ca 4,5 km upptäckte jag att jag har ett ”vilosteg”, så jag kunde fortsätta rätt bra. När jag sprang i skogen passade jag på att vila i uppförsbackarna, vilket också känns som en bra teknik.

Jag skulle ha kört intervaller på torsdagen, men jag bangade… Det var jättedåligt väder och jag vill inte riskera att blir sjuk just nu. Tänkte istället göra det på fredagen, men jag kom från jobbet vid 20-tiden, och det var mörkt på himlen. Jag kände mig trött, så jag hoppade över även denna träningsdag. Det får inte bli mer sånt!Idag var jag åter i skogen! Fick tipset att springa motsols, så det testade jag. Det trevliga med det var att jag istället för att springa förbi en massa folk, mötte dem. Idag var vädret dåligt igen, men inga mer ursäkter! Det gjorde även att det inte var så många andra människor i skogen. Det är så skönt när man känner sig ensam i naturen! Men det var en hel del människor ute trots vädret. En grupp med tyska ungdomar skulle tydligen klättra, hörde jag när en nyfiken äldre man frågade vad de skulle ha hjälmarna till. Vid kartan på raststugan var det fler turister. Kul!

Mitt i skogen fick jag en mild variant av Runners High! J Det kändes så himla bra, och kul, att springa så jag satte fart, och orkade hålla lite snabbare fart ganska länge. Ville nästan sträcka ut båda armarna rakt ut åt sidorna, där där jag sprang! Men det gör ont att slå i träden, så jag lät bli. ;)

Jag blev rätt trött mot slutet, och lite off med var jag var, så jag tog det för lugnt. När jag sen kände igen mig och visste att det inte var så långt kvar till mål så gjorde jag en liten spurt. Jag fick 41,18 på klockan, 365 kcal och 165 bpm. Blev lite missnöjd med tiden… Det går fortare på asfalt… Jag hade tänkt springa två varv, men kände att jag var för trött, och nu började det regna lite mer, så jag bestämde mig för att köra intervaller på grusvägen mot Svartbäcken. Gick en liten bit och sen körde jag intervaller, blandat med gång och jogg. På tillbakavägen blandade jag lite gång med långsam jogg där jag fokuserade på att arbeta med fötterna/vaderna. Totalt blev det ca 8-9 km, varav 5 i skogen. Det kändes så bra, för när jag joggade på grusvägen så hade jag kunnat fortsätta en bit till, så bra kändes det. Nu börjar det kännas som träning!När jag var i bilen på väg hem igen bestämde jag mig för att lägga mina långpass på asfalt istället för skogen, som jag hade planerat inför imorn. Skogen får bli nöjeslöpning på lördagar. J Det betyder att jag ställer in rundan i Ågestaskogen imorn, och istället kör min runda på en mil, förhoppningsvis två varv.

Jag ska också planera om träningen lite. Mitt första målfokus var Jubileumsmarathon, inte Stockholm Marathon, och jag ska fortsätta ha det i bakhuvudet när jag planerar min träning. Jag inser att jag kanske inte tar mig i mål under Stockholm Marathon, men jag ska försöka lägga upp en strategi för att ta mig runt, för jag hoppas och vill verkligen komma i mål! Men om jag inte gör det så är inte det hela världen, för jag ska springa igen nästa år, och DÅ ska jag satsa!

5 kommentarer:

 1. Ska hjälpa till med att "jaga" ut dig på dina träningsdagar.... Du måste ju gå i mål... Inga knasigheter eller ursäkter som att du inte skulle orka motsv.... ;-) Du vet vad du är gift med, att inte orka är inget alternativ.... ;-) Du vet mina motton.... :-)
  Puss

  SvaraRadera
 2. Jo tack, jag vet! :) Får jag sova i källaren om jag inte går i mål? Eller vad då? ;)

  Ingen hjälp behövs, tack, fixar det själv - Kan själv! :)

  Puss puss hjärtat!
  Ps. Jo jag vet "vad" du är... ;) Men det var ju ett tag sedan.... ;) *biter nervöst på knogarna*
  :D

  SvaraRadera
 3. Källaren??? Nä vet du vad älskling, det blir altanen för dig om du inte går i mål... Eller tält på tomten...

  Mmm, verkligen?? ;-)

  Puss puss
  Ps. Klart det var ett tag sedan men det sitter fortfarande i. :-)

  SvaraRadera
 4. Härligt att du är så taggad :)

  kram, pernilla be

  SvaraRadera