Jag hade ca 3 kg kassler, så att det ska räcka ett tag.
6 äpplen, i klyftor
ett stort blomkålshuvud
en hel purjolök
Stek först kasslern (jag ansar den också) i kokosolja och lägg undan den. Krydda efter smak med svarpeppar och salt.
Stek sedan blomkålen, vilket tar ett tag
Skala och klyfta under tiden äpplena.
skär purjolöken
Häll i äpplen och purjolök i blomkålen
Krydda med salt, peppar och persilja
Stek allt tills äpplena är mjuka. Jag hade ganska mycket kryddor, så att inte äpplet skulle ta över.
I originalreceptet ska det vara vitkål, så det ska jag testa nästa gång. Jag kommer även att ha mindre mängd äpplen. Det var lite för sött för mig, speciellt nu när jag äter lowcarb, vilket den här middagen inte riktigt blev.
Till det en klick bea. :)
Det är en helt fantastisk bok! Och att äntligen slippa räkna om alla måttenheter, vilken lyx! Det kunde vara lite fler bilder, men det kan jag leva utan. :)
Supergott!!! :-)
SvaraRaderaTusen tack hjärtat!
RaderaPuss