detta behöver du till 12-15
bullar
Deg
3 dl mandelmjöl5 msk psyllium pulver
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 äggvitor
2½ dl kokande vatten
Fyllning
ca 3 dl finkrossade tomater
125 g bacon
En kruka färsk basilika
Oregano eller pizzakrydda
1 ägg
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla de torra
ingredienserna väl i en bunke
Separera tre ägg och häll
vitorna i bunken
Vispa ihop med hjälp av
elvispen
Häll på det kokande vattnet
och vispa ihop till en deg
Knåda ihop degen till en
klump och lägg på ett bakplåtspapper
Lägg ytterligare ett
bakpåtspapper på degen och kavla ut till en rektangel
Dra bort det övre bakplåtspappret
Bred på de finkrossade
tomaterna
Strö över lite oregano eller pizzakrydda
Dela baconen i mindre
bitar och fördela över deg, tomat och kryddor
Bryt av bladen från den
färska basilikan och fördela även dessa
Rulla ihop till en rulle
med hjälp av det undre pappret
Skär rullen i ca 2 cm breda
bitar
Lägg bullarna i en
muffinsform
Vispa upp ägget och pensla
bullarna
Grädda bullarna i ugnen i
ca 45 minuter
Jag hade dem nog inne i ugnen några minuter för länge, men de blev jättegoda! Men som sagt, mer fyllning nästa gång. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar