4-5 st äggulor
1,5 dl rapsolja
1-2 msk
vitvinsvinäger
En doft av
vitpeppar
En doft av
cayennpeppar
70% av en
burk av dragon
Lite salt
Värm oljan
till ca 40 grader i micron, ca 40-50 sekunder, fingervarmt. Separera äggulorna
från äggvitan. Häll i äggen i en kastrull och värm under vispning på svag
värme, ca trean på vår spis. Häll i vinägern, vitpepparen och cayennepepparen.
Vispa hela tiden tills du får en
fast och krämig koncistens. När den
börjar bli hård i botten tar man bort den och känner på temperaturen. Häll i en
liten del av oljan i äggen, och vispa. Ha i en liten skvätt mer olja i och
vispa, och fortsätt så tills all olja är i. Ingen värme nu. Häll i ca 70% av en
burk dragon som man har malt i mortel. Häll i lite salt. Färdig, och så
otroligt god!
Micke är den
som Andreas marschtränar med, och han är grymt duktig på matlagning. Får se om
han godkänner att jag sätter in en bild på honom. J
Dessa bilder är från i lördag då Micke och hans Anna var över hos oss på middag. Visst är jag fräck!?! :D Låter gästerna göra såsen! :D
Jag missade tyvärr att ta en bild på det färdiga resultatet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar